vineri, 21 august 2015

Un mare adevar care va fereste de dezamagiriPuneti calitatile morale înaintea talentului

Atunci când un barbat sau o femeie dovedesc aptitudini deosebite pentru arte, stiinta sau sport, toata lumea îi priveste cu admiratie si nimeni nu îsi pune întrebarea daca respectivul este drept, bun, cinstit, generos. Nu, talentul este ceea ce toti admira si încearca sa cultive. De aceea, Pamântul este acum plin de oameni talentati, dotati, este formidabil, sunt o multime. Si totusi, de ce toate aceste însusiri, aceste capacitati, aceste talente nu pot salva lumea? 

Tocmai pentru ca ele nu sunt suficiente. Este minunat sa primesti de la Providenta darul de a fi poet, muzician, fizician, economist sau înotator etc., sa-l dezvolti, dar mai important este sa traiesti în acord cu Legile divine, adica sa lucrezi în fiecare zi pentru a deveni mai întelept, mai cinstit, mai generos, mai stapân pe tine. Lumea are nevoie mai mult de fiinte capabile sa manifeste calitati morale, deci de artisti, oameni de stiinta, sportivi, etc. Deci, fiti atenti, nu va lasati si voi atât de impresionati de persoanele dotate si talentate, nu va propuneti niciodata ca ideal sa ajungeti ca ei. 

Idealul vostru trebuie sa fie cel mai înalt ideal: de a va apropia în fiecare zi de perfectiune. Iar perfectiunea înseamna a deveni mai luminos, plin de caldura, datator de viata, ca si Soarele, pentru a trezi, a lumina, a stimula toate fapturile.

Daca as fi tinut cont mereu de aceste sfaturi, as fi fost ferita de dezamagirile din viata mea, create de persoane extrem de talentate, carora le lipsea lumina si calitatea, asa cum spun eu oamenilor deosebiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.