luni, 10 august 2015

LUNA, ASTRUL MAGIEI



Luna joacă un rol foarte important în domeniul magiei. Mai întâi, pentru că magicienii au observat diversele sale faze (creştere, descreştere, lună plină, lună neagră), pentru a se folosi de ele în operaţiile lor. 
Apoi, pentru că luna însăşi şi entităţile ce o populează sunt des invocate în aceste operaţii. 
Luna este şi astrul magiei albe şi astrul magiei negre. Iniţiaţii au subliniat aceste două aspecte, pur şi impur, benefic şi malefic. 

Cât despre cealaltă faţă expusă influenţei soarelui, este regiunea purităţii,regiunea Îngerilor care aduc viaţa pură. Luna domneşte peste ape. 
Dacă vreţi să vă purificaţi, să deveniţi precum apa limpede, 
trebuie să vă legaţi de lună, dar de regiunea superioară a lunii, pentru că luna coordonează apele cristaline la fel de bine ca apele poluate. 



Cum soarele are afinităţi cu focul şi aurul, luna are afinităţi
cu apa şi cu argintul. Cel ce ştie să lucreze cu luna se purifică. Puteţi face acest lucru ţinând în mână un obiect de argint, legându-vă de Arhenghelul Gabriel, care este Arhanghelul lunii - cum Mihail este Arhanghelul soarelui - şi pronunţând numele său. Perla, de asemenea, prin emanaţiile sale şi simbolismul său are afinităţi cu luna.


Dar să ne ocupăm acum de o problemă de o mare importanţă în viaţa noastră cotidiană. Ciclul lunar este de aproximativ o lună: pe timpul a patrusprezece de zile luna creşte, pe timpul a patrusprezece zile ea descreşte, şi această alternanţă produce schimbări în natura şi în fiinţa umană. 


Putem spune,în general, că perioada creşterii lunii favorizează activitatea, şi din contră, perioada descreşterii lunii favorizează somnolenţa, toropeala, repausul. 
Cel ce nu cunoaşte existenţa acestor ritmuri naturale se poate îngrijora de schimbările pe care le simte că se produc în el în momentul când luna descreşte. Nu are rost să se sperie, trebuie numai să se supravegheze pentru ca să nu-şi epuizeze rezervele.
Chiar dacă nu o facem cu aceeaşi eficacitate, cu aceeaşi intensitate, cu aceeaşi eficacitate ca în timpul creşterii lunii, putem să continuăm să lucrăm în timpul lunii descrescătoare. 

Cu toate acestea, dacă aveţi treburi importante de făcut, este preferabil să aşteptaţi luna crescătoare, mai favorabilă pentru realizare.
Invers, dacă vrem să punem sfârşit unei afaceri, unei relaţii, este mai bine să aşteptăm luna descrescătoare.
Deci, vedeţi, oricare ar fi fazele lunii, este posibil să utilizaţi fiecare perioadă pentru o muncă spirituală determinată. 


Vreţi să vă dezvoltaţi voinţa sau sănătatea, să aveţi mai multă dragoste, înţelepciune, lumină: aşteptaţi primele zile a lunii crescătoare; şi în timpul nopţii, priviţi luna, ridicaţi mâna dreaptă şi spuneţi: “Aşa cum creşte luna şi se împlineşte în cer, tot aşa toată fiinţa mea se umple de sănătate, de vigoare... sau de lumină, dragoste, pentru a deveni un slujitor al Domnului.” Pronunţaţi formula de trei ori. 

Şi pe timpul lunii descrescătoare, pronunţaţi formula contrară: “Aşa cum luna descreşte, tot aşa acest defect, acest viciu al meu, se diminuează şi dispare, pentru gloria lui Dumnezeu.” Şi aici pronunţaţi de trei ori formula ridicând mâna. Dacă faceţi
aceste exerciţii regulat, cu convingere, veţi avea rezultate.

Luna are mari puteri asupra materiei, de aceea ea joacă un mare rol pentru realizare, concretizare. Dacă vreţi să întreprindeţi o muncă, să realizaţi un proiect sau dacă vreţi să-i puneţi capăt, veţi obţine rezultate mai bune dacă ştiţi să vă serviţi de influenţa lunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.