Eforturile noastre conteaza mai mult decât rezultatele
Ceea ce conteaza pentru Cer nu sunt succesele pe care le reputati, ci eforturile pe care le faceti, caci numai ele va mentin pe drumul cel bun, în timp ce succesul va poate tenta sa renuntati la vigilenta. Chiar daca nu ati reusit, chiar daca nu ati ajuns la un rezultat, nu face nimic: cel putin ati lucrat.
Deci nu cereti succesul, el nu depinde de voi, ci de Cer, care vi-l va da atunci când va socoti de cuviinta. Ceea ce depinde de voi este efortul, caci Cerul nu-l poate face în locul vostru. Tot asa cum nimeni nu poate mânca în locul vostru, Cerul nu poate mânca în locul vostru, adica sa faca eforturi pentru voi; voi sunteti cei care trebuie sa le faceti. Iar succesul, Cerul este cel care îl determina, atunci când îl vrea si asa cum îl vrea, dupa cum considera el ca este preferabil pentru evolutia voastra.
Dealtfel, eforturile poarta în ele însele recompensa. Dupa fiecare efort, dupa fiecare exercitiu, de gândire, viata ne apare în alta culoare, cu un alt gust. Deci lucrati asta este important, fara sa va fixati termene pentru realizarea aspiratiilor spirituale. Daca va fixati un termen pentru obtinerea unui anumit rezultat interior, sau a victoriei asupra unui anumit defect, nu veti reusi decât sa va crispati, iar dezvoltarea voastra nu va mai fi la fel de armonioasa. Trebuie sa lucrati sa va perfectionati fara sa fixati un termen, gândindu-va ca, de fapt, aveti în fata eternitatea si ca, într-o zi sau alta, veti ajunge sa atingeti perfectiunea pe care o cautati. Fixati-va doar asupra frumusetii lucrului pe care l-ati întreprins si spuneti-va: “Din moment ce este atât de frumos, nu ma intereseaza câte secole sau milenii îmi vor trebui pentru a ajunge acolo!”
Sa acceptam esecurile
Cel care simte ca nu reuseste sa manifeste calitatile asupra carora lucreaza, nu trebuie sa se descurajeze sau sa se revolte. În fata esecurilor trebuie sa fim umili, o alta atitudine dovedind ca rationamentul nostru nu este cel corect. Cauza este întotdeauna natura inferioara, care a reusit sa se strecoare într-un moment când a gasit conditii prielnice. Un esec este ca si cum Cerul ar fi spus unor persoane sau unor circumstante: “Ia duceti-va si muscati-l putin, spuneti-i câteva vorbe sa vedem cum reactioneaza”. Si, ceea ce se întâmpla, este o harababura care dovedeste ca nu erati înca pregatit pentru a înfrunta încercarea. Esecurile nu trebuie nici sa va întristeze, nici sa va descurajeze, altfel înseamna ca nu sunteti decât un pretentios care doreste lucruri înca nerealizabile; daca nu sunteti capabili sa va depasiti deceptia, veti sfârsi prin a va distruge. Aveti voie sa va întristati, dar numai pentru insuccesele sau necazurile celorlalti, nu pentru propiile voastre dorinte, ambitii sau pretentii neândeplinite.
Daca vedeti ca nu reusiti înca sa manifestati o calitate, sa învingeti un defect, sa înlaturati un obicei prost, în loc sa va revoltati sau sa va descurajati, spuneti-va: “Asta provine din faptul ca în trecut nu mi-am îndeplinit sarcinile asa cum trebuia si acum totul îmi este mai dificil”. Iata ce trebuie sa va spuneti si sa va puneti imediat din nou pe lucru. Da, si chiar daca nu mai aveti decât un an de trait, un singur an, trebuie sa continuati, sa continuati... veti remarca toate schimbarile care vor urma. Caci purtam cu noi toate achizitiile spirituale pe care le-am facut, daca am cautat sincer sa ne perfectionam.
Imaginatia, metoda de lucru asupra ta
Deseori, vazând cât este de greu sa-ti corectezi defectele, te simti nefericit, descurajat. În realitate, în loc sa ne împotmolim în slabiciunile noastre, care sunt rezultatul dezordinilor în voia carora ne-am lasat în trecut, este de preferat sa ne preocupam de ceea ce putem face pentru viitor si sa ne spunem: “Acum, voi repara totul, voi reconstrui totul” si, în fiecare zi, cu o credinta de nestramutat, o convingere absoluta, sa lucram în acest sens, adica sa folosim toate elementele pe care ni le-a daruit Dumnezeu: Imaginatia, gândirea, sentimentele si sa ne recream, sa ne remodelam asa cum dorim sa fim. Imaginati-va înconjurati de Lumina, sustinând cu iubirea si generozitatea voastra pe toti cei care au nevoie, rezistând tuturor dificultatilor si tentatiilor... Putin câte putin, imaginile pe care le formati despre aceste calitati prind viata, ele lucreaza asupra voastra, va transforma si, în acelas timp, atrag din Univers elemente corespunzatoare pentru a le introduce în voi.
Bineînţeles, este necesar foarte mult timp si foarte multa munca pentru a ajunge la un rezultat, dar, în ziua în care îl veti obtine, nu veti mai avea nici un fel de îndoiala. Veti simti deasupra voastra o Entitate care va protejeaza, va instruieste, va purifica, va lumineaza, iar în cazurile dificile va aduce sprijinul de care aveti nevoie. Dupa ce ati format în plan mental, multa vreme, aceasta imagine a perfectiunii, încetul cu încetul ea va coborâ în planul fizic pentru a se concretiza.
Muzica, suport al activitatii spirituale
Învatati sa utilizati muzica pentru a face o activitate spirituala: ea va va ajuta în realizarea celor mai bune dorinte. De obicei, aveti foarte multe dorinte bune, dar nu stiti ce trebuie sa faceti pentru a le aduce la îndeplinire. Ori, muzica constituie un ajutor foarte puternic pentru realizarea lor. Ascultând muzica, în loc sa va lasati gândurile sa vagabondeze, concentrati-va asupra ceea ce va doriti mai mult. Daca va doriti sanatate, imaginati-va într-o forma foarte buna: indiferent de ce faceti, va plimbati, vorbiti sau mâncati va imaginati într-o stare de sanatate înfloritoare, pe care o transmiteti tuturor celor din jurul vostru. Daca ceea ce va doriti este Lumina, Inteligenta, utilizati muzica pentru a va imagina ca învatati, întelegeti ca Lumina patrunde în voi, si chiar o propagati, o dati altora. Daca va doriti frumusete, forta, vointa sau stabilitate, procedati în mod similar.Lucrati astfel în toate domeniile în care simtiti ca aveti lacune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.