sâmbătă, 22 noiembrie 2014

De ce gresesc paranormalii cand e vorba de cutremur?

De multe ori am asistat la diferite declaratii privind declansarea unui cutremur, insa niciodata nu s-a stiut data cu precizie si de multe ori paranormalii respectivi au fost acuzati de inselaciune.

Daca ne gandim bine, nici nu pot spune cu exactitate cand va avea loc un cutremur. Viitorul este schimbator, cel mai bun exemplu este filmul CAPCANA VIITORULUI, in care Nicolas Cage, un magician paranormal chiar demonstreaza asta in film. De aceea, unii paranormali gresesc referitor la viitor, pentru ca acesta se poate modifica in timp.



De ce ?

Pentru ca pamantul este o fiinta vie si este in continua miscare, placa tectonica se modifica mereu. Nu poti spune clar cand va fi un cutremur in Romania, cand in adancuri nu exista liniste.

Faptul ca vor fi cutremure, stim si noi daca studiem ce se intampla in lume.
Dar cand, nu stim ...

Seismologii, care studiaza toata viata cutremurele au declarat ca pot anunta un cutremur decat cu cateva secunde inainte, asta nu ne ajuta cu nimic si chiar asa, nu pot declansa o isterie in masa printr-un anunt. Din aceasta cauza in Italia, oameni de ştiinţă italieni acuzaţi că au subestimat riscurile seismice înaintea cutremurului produs în provincia L'Aquila în 2009 au fost condamnaţi la şase ani de închisoare, pentru omor prin imprudenţă.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că animalele (și plantele) pot simți extrasenzorial structurarea fenomenelor telurice, precursoare cutremurelor de pământ. În Italia, cu câteva zile înainte de cutremurul din anul 2009, broaştele au părăsit lacul din L’Aquila, migrând în masă spre zone mai sigure. În iarna anului 1975, şerpii au ieşit din hibernare şi au părăsit vizuinele cu o lună înainte de producerea seismului. Înaintea unui cutremur de pământ, furnicile îşi încetează activităţile diurne şi se distanțează de furnicar, pentru a nu fi îngropate sub pământ. A doua zi după seism, revin la furnicar şi îşi reiau activitatea. Porumbeii când se află în zbor, detectează undele seismice premergătoare cutremurelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.