duminică, 30 noiembrie 2014

John of God


CLC Claudian Dumitriu impreuna cu Joao de Deus


I se spune Joao de Deus sau John of God. Un personaj misterios, care pretinde a fi "unealta" lui Dumnezeu pe Pamant. Un om care si-a construit faima de a vindeca boli incurabile.

Personaj misterios si controversat, brazilianul taie pe viu, fara durere si face operatii invizibile, pretinzand ca poate vindeca boli incurabile. Marturiile unora care au trecut pe la el par sa-i confirme spusele. Dar a apela la un vindecator, chiar si dupa ce medicina moderna a dat gres, este o eroare, spun medicii.

Pentru cei care nu mai au speranta, Joao de Deus nu e capatul de drum, ci inceputul: de la el, din indepartata Brazilie, ei asteapta sa primeasca speranta in ziua de maine.

Faima vindecatorului brazilian a ajuns si in Romania, de unde un grup de oameni, unii cu boli foarte grave, a pornit intr-o calatorie lunga si epuizanta spre Brazilia. In avionul care ii duce spre Joao de Deus insa, nu oboseala, ci credinta ii insoteste pe acesti oameni apasati de griji. Fiecare cu povestea lui, cu gandurile lui, cu indoielile lui si, mai ales, cu sperantele lui.

Au calatorit 13.000 de kilometri, ca sa-l intalneasca pe cel mai faimos vraci al momentului. 14 romani bolnavi, unii dintre ei in stare grava, au plecat in Brazilia, convinsi ca vindecatorul supranumit "John of God" ii va face bine.

Toti cei care ajung la Abadiania, in Brazilia, vin cu un singur gand: ca tot ceea ce se spune despre John of God este adevarat. Ca toate marturiile pe care le-au citit sau auzit sunt reale. Ca vindecarile miraculoase chiar se intampla in fiecare zi, de sute de ori pe zi si ca ei vor fi printre cei atinsi de noroc.

Centrul din Abadiania este locul unui pelerinaj permanent. Oameni veniti din toate colturile lumii, toti imbracati in alb, asa cum cere mediumul, abia asteapta sa-ti povesteasca tot ce au vazut, ce au auzit si, mai ales, au trait. Aceste marturii sunt cele care i-au atras pe romani in acest loc: simplul fapt ca oameni bolnavi ca si ei pot garanta pentru puterile supraomenesti ale lui Joao de Deus este deja ca o promisiune ca n-au venit degeaba.

Doar doua-trei interventii au loc intr-o zi. Unii bolnavi cer ei insisi sa fie taiati, sperand ca astfel se vor vindeca mai repede. Pe altii ii alege John of God, pe criterii care raman un mister. Interventiile nu le produc durere celor operati si nici hemoragii. Dimpotriva, rana sangereaza putin si se inchide repede, fara complicatii, desi instrumentele sunt sterilizate doar in apa energizata, spun voluntarii care lucreaza pentru medium.

Celelalte interventii sunt invizibile. Bolnavii intra intr-o transa spirituala si nu sunt atinsi de nimeni, desi cei mai multi spun ca au simtit ca maini invizibile lucreaza asupra locului in care au tumora. Putini sceptici ajung la usa lui John of God si chiar si cei care au o umbra de indoiala in suflet pleaca din Abadiania convinsi, sustin cei care stau de ani buni in preajma mediumului.

Tocmai de aceea, romanii care au ajuns la el au venit incredintati ca Dumnezeu, prin mana mediumului brazilian, va face pentru ei un miracol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.