luni, 10 noiembrie 2014

Secretele levitatiei

Calugar din Nepal, vizitat de magicianul DAN WHITE




Levitatia este un fenomen de psihokinetica (PK), în care obiectele, oamenii, și animalele sunt ridicate în aer, fără nici un mijloc vizibil fizic. Fenomenul a avut loc în medium, transe, extaz mistic . Unele cazuri de levitatie par a fi spontane, în timp ce adepții spirituali sau magii, se spune că sunt capabili să-l controleze în mod conștient.

Se pare că există câteva caracteristici generale despre levitatie.
Durata fenomenului poate dura de la câteva minute până la ore. În general, este nevoie de o cantitate mare de concentrare sau de a fi într-o stare de transă. Medii fizice care au fost atinse în timpul levitației, de obicei, cad înapoi pe o suprafață. Levitatiile de sfinți, de obicei, sunt însoțite de o strălucire luminoasă în jurul corpului.
Numeroase incidente de levitatie au fost înregistrate în creștinism și islam. Printre primii a fost Simon Magul în primul secol. Alte incidente raportate în rândul sfinților romano-catolici,Iosif din Cupertino (1603-1663), cel mai faimos, despre care se spune că au magnetism prin aer. Acesta este stiut ca a tipat chiar înainte de levitare, pentru timp de două ore.
Sfânta Tereza de Avila a fost un alt sfânt bine cunoscut care a cunoscut levitația.
Ea a declarat ca a experimentat în timpul stărilor de extaz. Un martor ocular, sora Anne a Întrupării, a spus despre Sfânta Tereza ca a tinut un picior la jumătate de la sol timp de aproximativ o jumătate de oră.
Sfânta Tereza a scris despre una dintre experiențele sale: "Mi se părea, când am încercat să facă unele de rezistență, ca și în cazul în care o mare forță sub picioarele mele m-a ridicat nu știu nimic cu care să se compare, dar a fost mult mai mult. violent decât alte vizite spirituale.
De asemenea, Sfânta Tereza a observat ca aceste levitatii au speriat-o, dar nu putea face nimic pentru a le controla. Ea nu a devenit inconștienta, dar a văzut cand s-a ridicat.
Și, la începutul secolului XX Gemma Galgani, o călugăriță a povestit ca levita în timpul extazului.
Incidente, de asemenea, au fost raportate în religiile hinduism și budism. Milarepa, marele yoghin secolul al XIII-lea din Tibet, se spune că a posedat mai multe puteri oculte, cum ar fi capacitatea de a merge, de a levita in timpul odihnei și somnului. 
Astfel de fapte au fost declarate a fi duplicate de către brahmanii și fachirii din India.
Abilitati similare au fost relatate de Ninja din Japonia.
În cadrul traditiile orientale levitația este prin astfel de tehnici secrete, de respirație și vizualizare.
Tehnicile implică angajarea unei forțe de viață universal și sunt numite de către diferite denumiri, cum ar fi:. "Prana", "ch'i" și "ki"
Louis Jacolliot, un judecător francez al XIX-lea, a călătorit în est și a scris despre experiențele sale oculte. În "Științe oculte în India și în rândul Antici" (1884, 1971), el descrie levitația unui fachir:
Având o trestie de zahăr Ironwood pe care l-am adus de la Ceylon, el sa aplecat foarte mult pe el, odihnindu-se mâna dreaptă pe mânerul cu ochii imobilizate pe pământ. El a început să rostească incantațiile potrivite ... [și] trandafir, treptat, aproximativ doi metri de la sol. Picioarele lui au fost trecut sub el, și el a făcut nici o schimbare în poziția sa, care era foarte asemanator cu cel al acestor statui de bronz ale lui Buddha ... Pentru mai mult de douăzeci minute am încercat să văd cum (el) ar putea acoperi, astfel, în fața și Ochii tuturor legilor cunoscute ale gravitatiei,  nici un sprijin vizibil, și nu a existat nici un contact aparent între care și trupul său, decât prin mâna dreaptă. "

Jacolliot a spus în continuare prin brahmani că "cauza suprema al tuturor fenomenelor a fost "agasa" ("Akasha"), fluidul vital ", gândul în mișcare a sufletului universal, toate sufletele," forța care adepții învață să control.
De-a lungul istoriei factorul determinant pentru a decide dacă practica de levitație este cauzată de bine sau de rău influențată pare să depindă de cel care o face plutind. Simon Magul a fost judecat rău, în timp ce Sfânta Tereza a spus că o face în stări de extaz. În timpul Evului Mediu și a Renașterii levitația a fost considerat a fi o manifestare a răului. Acesta a fost declarat a fi un fenomen neobișnuit generat de vrăjitorie, zane, fantome, demoni.
Chiar până în prezent levitația este adesea considerat a fi implicat in cazuri de posedare demonică. De multe ori paturi, mese, scaune și alte obiecte au fost martori care care au vazut ca zboară în sus, în aer, aparent de la sine.

În 1906 Clara Germana Cele, o fată de școală în vârstă de șaisprezece ani din Africa de Sud, a fost declarata a fi posedata demonic. Ea s-a ridicat cinci metri în aer, uneori vertical și orizontal, uneori. Când a fost stropita cu apa sfintita, a ieșit din acesta stare. Acest lucru a fost luat ca dovadă de posedare demonica.
De asemenea, incidente de strigoi și bântuiri implică de multe ori de levitația.
Unele medii fizice au pretins  levitatiile ca experiență. Cel mai renumit este Daniel Douglas, care se pare a făcut-o pe o perioadă de patruzeci de ani. În 1868 el a fost asistat levitand intr-o fereastra, iar el plutea înapoi în clădire printr-o altă fereastră. Când levita acasă nu a fost întotdeauna într-o transă, dar conștient și s-au descris mai târziu sentimentele sale în timpul experiențelor.
Odată ce el a descris "o plinătate electric " senzație în picioare. Brațele lui au devenit rigide,au fost trase peste cap, ca și cum el a fost apucând o putere nevăzută. De asemenea, el magnetiza mobilier si alte obiecte.
Biserica Catolică l-a excomunicat ca vrajitor.
Deși el nu a fost niciodată descoperit a fi o fraudă ca și alte medii care folosesc cabluri și alte invenții.
Mediul italian Amedee Zuccarini a fost fotografiat plutind cu picioarele douăzeci de metri de pe o masă.
Experimente controlate care implică levitație sunt rare. Pe parcursul anilor 1960 și 1970 cercetatorii au raportat un oarecare succes în levitatia unor mese in conditii controlate.
Mediul PK sovietic Nina Kulagina a fost fotografiata cand levita un obiect mic între mâinile ei.
Scepticii in levitatie au venit cu mai multe teorii cu privire la cauza sa, inclusiv halucinații, hipnoza, sau fraudă. Aceste teorii nu sunt aplicabile tuturor incidentelor, cu toate acestea. Explicația cea mai probabilă și acceptabilă este teoria  existență unei forte  (pur și simplu, o forță universala) care face parte în alta, realitatea nemateriala, și se manifestă în lumea materială.
Tehnica de "zbor yoghină", ​ în timp ce este așezat în poziția lotus meditatie a fost realizata de către practicieni avansate de MT (TM). Acest lucru a primit publicitate la nivel mondial. Tehnica se pretinde a fi realizat prin maximizarea coerență (ordine) în activitatea creierului-val, care permite creierului de  robinet în "câmpul unificat" de energie cosmică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.