luni, 17 noiembrie 2014

Tatuajul, moda sau blestem



Natalia Oreiro, tatuaj permanent pe picior


Tatuajul a ajuns o moda, dar mai tarziu devine un blestem cand dorim sa scapam de ceea ce am facut intr-un moment de nebunie.
Cu ajutorul unui instrument ascutit, artistul tatuator introduce pigmentii de culoare intre epiderma si derma, deci imediat sub primul strat de piele. Evident, culoarea fiind inserata sub piele, este greu de sters…dar nu imposibil.

Sa zicem ca ti-ai tatuat numele barbatului pe care l-ai iubit dar intre timp v-ati departit, tu ai cunoscut pe altcineva si nu mai are niciun sens sa pastrezi acel tatuaj. Este momentul sa scapi de el, mai dificil este sa gasesti metoda potrivita.


Crèmele antitatuaj– costa in jur de 200 dolari (in SUA), le aplici timp de 2 luni. Dar in final, vei observa ca nu sunt bune de nimic pentru ca substantele nu trec de epiderma ci raman la suprafata pielii.


Dermabraziunea– procedura prin care un dermatolog ia un dispozitiv abraziv si freaca pielea. Dermabraziunea costa mii de dolari dar nu face banii pe care ii dai pentru ca nici ea nu poate trece de piele. In plus, chiar daca nu treci de piele, tot iti irita pielea si poti ramane cu rani si cicatrice, gratuit.

Crioterapia sau inghetarea pigmentilorse realizeaza cu nitrogen lichid. Astfel, peste pigment se toarna nitrogen lichid, acesta ingheata si se sfarama iar corpul este capabil sa il elimine din sistem. Numai ca uneori, ditrugi si tesutul din jur si ramai cu cicatrici, lucru complet inestetic si inutil.

Terapia cu laser, singura eficienta!Laserul patrunde prin piele, in zona cu pigmenti. Aceasta metoda este foarte rapida, distruge complet pigmentii si pentru ca trece de piele, nu lasa cicatrice.


Parerea mea ca psiholog

Nu faceti experiente pe corpul dvs., tatuajele nu va fac nici mai destepti, nici mai interesanti, se practicau in timpurile preistorice sau in triburile subdezvoltate.

Daca nu rezistati tentatiei, macar alegeti unul temporar, realizat cu henna, care nu dureaza mai mult de o saptamana sau doua.



In imagine, tatuaj temporar, actrita indiana Rya Sen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.