miercuri, 26 noiembrie 2014

Pygmalion feminin pentru iubirea ta


Povestea lui Pygmalion pentru cine nu o cunoaste inca....

Pygmalion, un sculptor din Cipru, fiind tanar si frumos, era foarte curtat de tinere.


Insa el nu era interesat de nici una, fiindca toate uitasera vechea cuviinta, se duceau la petreceri, purtau haine desucheate si vorbeau cu obraznicie.

Visand la femeia ideala, Pygmalion s-a inchis in casa si a inceput sa o sculpteze din fildes.

A creat o statuie reprezentand o tanara atat de frumoasa si de pura, incat s-a indragostit de ea. A numit-o Galateea, i-a adus haine si bijuterii.

Indurerat ca statuia nu-i putea impartasi dragostea, cand a venit ziua zeitei iubirii, Afrodita, Pygmalion s-a dus la altarul ei, a depus o ofranda si a rugat-o sa dea viata statuii. A fugit repede acasa, dar Galateea era tot pe soclu, nemiscata.

Dar lui nu i-a pasat, a imbratisat-o si i-a jurat ca ea va fi sotia lui. Atunci, minunea s-a intamplat si statuia a prins viata, iar Galateea s-a indragostit de el si i-a devenit sotie.




De ce nu ar exista si o varianta feminina a lui Pygmalion ? Cu siguranta, am putea sa ne cream o iubire asa cum ne-o dorim noi. Asta pentru cele, care doresc cu adevarat o iubire sincera si curata, bazata pe sentimente, nu pe interes. Poate ca aceasta poveste este destul de actuala pentru timpurile noastre.

Exista cu siguranta femei care s-au saturat de barbatii care se comporta asemenea tinerelor de pe vremea lui Pygmalion si isi doresc barbati asemenea lui Galateea.

Nu exista in realitate barbat sau femeie ideala, dar putem sa cautam ceva asemanator sufletului nostru.Niciodata o femeie visatoare nu va fi inteleasa de un barbat rational si inversul.

Poate avem nevoie de o iubire adevarata, puteti sa spuneti ca este un VIS, dar Visatorul din Scoala Zeilor spune ca oamenii pot obtine ce doresc daca indraznesc sa viseze.
Maestrul Mooji avertiza ca oamenii gresesc in relatii pentru ca se grabesc si intra in iubire, din disperare. 

Pentru cele care inca sufera din iubire si mi-au scris de atatea ori, pentru ca au pierdut drumul pe care mergeau din cauza iubitului care nu le mai vrea, mergeti mai departe si nu incetati sa visati si sa sperati, intr-o zi va veni si barbatul potrivit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.