marți, 11 noiembrie 2014

Fotografia Kirlian, dovada existentei campurilor energetice




Un inventator rus a descoperit, în 1939, o metodă de a capta energia unui om pe film foto

* Cercetătorii cred că metoda se poate aplica în diagnosticarea cancerului sau că poate veni în completarea tomografiei computerizate

Procedeul Kirlian este numit astfel după inventatorul rus Semion Davidovici Kirlian (foto medalion). Inginer de meserie, acesta a realizat marea descoperire din întîmplare. În timp ce încerca să se imortalizeze, datorită interferenţei unui cîmp electric de mare voltaj, a rezultat o fotografie stranie. Conturul siluetei din imagine era înconjurat de lumină. Au fost necesari mai mulţi ani şi numeroase experimente pentru ca oamenii de ştiinţă să concluzioneze că „luminile“ reprezintă de fapt bioenergia unei persoane. Cu toate că de-a lungul timpului tehnica a fost perfecţionată, ea se bazează însă şi astăzi tot pe prezenţa unui cîmp cu frecvenţe înalte, voltaj înalt şi cu un amperaj scăzut. Fotografiile obţinute evidenţiază emanaţii strălucitoare care sînt cunoscute ca aure sau biocîmpuri.

Inventator amator Semion Davidovici Kirlian (1900-1980) a fost un inventator amator şi totodată electrician în oraşul Krasnodar, Rusia. În 1939 a descoperit din întîmplare că în momentul fotografierii unui obiect aflat într-un cîmp electric de mare voltaj, imaginea obţinută prezintă o aură luminoasă în jurul imaginii respectivului obiect. Acest halo colorat pare să fie o manifestare fizică a bioenergiei sau „forţei vitale“ care învăluie orice organism viu. Explicaţia fenomenului este relativ simplă. „Gîndiţi-vă de exemplu la un mic clopoţel. Cînd vreţi să ascultaţi sunetul produs de vibraţiile acestuia trebuie să-l loviţi, cît de puţin. Dacă clopoţelul nu este lovit nu va produce nici un sunet pentru că vibraţiile sale sînt prea slabe pentru a fi sesizate. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul corpului nostru. Cînd se doreşte captarea pe film a aurei ce învăluie organismul omenesc este nevoie de un stimul. Aşa cum clopoţelul are nevoie de lovitură corpul îşi dezvăluie aura cînd se află într-un cîmp electric de mare voltaj. Acest răspuns al corpului a fost surprins pe film de Kirlian şi fotografia ce-i poartă numele a intrat în istorie“, explică doctorul Tom J. Chalko, profesor la Universitatea din Melbourne, Australia.

Energia corpului Corpul nostru produce tot timpul energie statică ce este descărcată natural ori de cîte ori atingem obiecte aflate în contact cu solul. Această electricitate este de fapt o parte din bioenergia noastră. În general camerele foto Kirlian sînt folosite pentru a surprinde pe peliculă aura din jurul degetelor sau a unei mîini. Siguranţa într-un cîmp de voltaj înalt face ca experimentele în care se încearcă fotografierea întregului corp să fie destul de rare. Cel mai performant aparat Kirlian a fost construit în Sankt Petersburg de către profesorul K. Korotkov în 1996. „Este mai degrabă un mecanism ce produce fascicole controlate de computer. Numele de cameră foto este de mult depăşit. Acest aparat performant permite practic vizualizarea în timp real a aurei“, explică cercetătorul rus. Nici o cameră Kirlian nu poate înregistra adevăratele culori prin care se manifestă bioenergia. Asta pentru că nici filmele color nu pot înregistra informaţia spectrală a luminii. În prezent mecanismele Kirlian pot înregistra doar distribuirea intensităţii aurei. Aşa au apărut fotografiile în care intensitatea este reprezentată prin culori. Spectrul variază între roşu, ce simbolizează o intensitate mare, şi albastru, care reprezintă punctele cele mai „reci“.




Fenomen paranormal? Tehnica Kirlian este încă destul de controversată. Faptul că fenomenul nu este complet înţeles, teoriile propuse de partizanii paranormalului şi reacţia unei părţi a comunităţii ştiinţifice fac ca disputele să fie aprige. Unii specialişti cred că fotografia Kirlian evidenţiază o formă fizică a energiei psihice. Conform unei alte teorii această tehnică ne dezvăluie secretele corpului eteric, unul din straturile aurei care este specific tuturor fiinţelor. „Înţelegerea acestui ultim aspect al fenomenului poate avea beneficii pentru medicină, psihologie, vindecarea psihică“, spun alţii. Există însă şi critici care spun că acest proces nu dezvăluie decît electricitatea descărcată de corp, electricitate ce se produce în anumite condiţii.

Tehnica Kirlian Experimentele lui Semion Kirlian au fost destul de simple la început. În primul, inginerul rus şi-a fotografiat doar mîna, observînd aura portocalie care radia din vîrfurile degetelor. Soţia sa, Valentina, un reputat biolog, a participat şi ea la cercetare. Împreună soţii Kirlian au fotografiat numeroase obiecte animate şi inanimate. Pe parcursul anilor şi-au îmbunătăţit dotarea şi au trecut de la fotografiile alb-negru la cele color. Principiul fotografiei Kirlian a rămas însă neschimbat. Vestitele „lumini“ sînt rezultatul fenomenului de descărcare a coroanei care are loc cînd un obiect împămîntat produce scîntei între el şi un electrod care generează un cîmp electric. Aceste descărcări pot fi afectate de temperatură, umezeală, presiune sau alţi factori de mediu. Există mai multe variante de aparate Kirlian, cel mai simplu dintre ele folosind o bobină conectată la o plăcuţă de metal. Procedeul este asemănător cu cel care are loc în natură cînd electricitatea din atmosferă produce luminescenţe.

Părerile specialiştilor Cercetarea lui Kirlian a captat atenţia lumii ştiinţifice în anii ’60. Reacţiile au fost bineînţeles diferite. Totuşi, în 1966 numeroşi oameni de ştiinţă s-au reunit la Alma Ata pentru a studia fenomenul. Biofizicianul Viktor Adamenko a emis teoria conform căreia acest cîmp energetic ar fi „o emisie rece de electroni, iar tiparele care se formează ar putea aduce informaţii asupra vieţii fiinţelor“. O altă descoperire a lui Adamenko a fost că energiile biologice ale oamenilor apăreau mai luminoase în cele 700 de puncte ale corpului care coincid cu punctele acupuncturii chinezeşti.

Informaţii despre sănătate Există dovezi că fotografia Kirlian dă informaţii despre sănătatea corpului şi cea emoţională a unei fiinţe datorită schimbărilor de intensitate a luminii emanate, ale culorii şi formei biocîmpului. La Centrul pentru Ştiinţele Sănătăţii din cadrul Universităţii California, s-a efectuat un vestit experiment cu o simplă frunză. Pe fotografii s-au observat schimbări cînd de plantă s-a apropiat mîna unui om şi a înţepat-o. Marea descoperire avea să se producă însă abia cînd o parte dintr-o frunză a fost tăiată. Aşa numitul experiment al „frunzei fantomă“ avea să intre în istorie. După ce au fotografiat frunza prin tehnica Kirlian cercetătorii americani au observat uimiţi că porţiunea strălucitoare a părţii amputate apărea în continuare pe film. Deşi comunitatea ştiinţifică s-a grăbit să emită zeci de teorii cu privire la această descoperire nimeni nu ştie exact cum este posibil acest lucru.

Degetele luminoase Alte cercetări au demonstrat că schimbările emoţionale ale oamenilor produc schimbări ale strălucirii, culorii şi formelor din fotografii.


Sursa Monitorul Expres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.