marți, 13 octombrie 2015

Zodiacul iubirii - Barbatul Berbec



actorul turc Kadir Dogulu - serialul "Un destin la rascruce"

1.Culoarea norocoasă – roşul, roşul cât mai aprins cu putinţă. 
Unii spun că acest roşu poate fi ca sângele bogat în oxigen, alţii că e roşul pe care-l are focul atunci când arde vesel. 
În vorbirea populară se foloseşte expresia “floare roşie ca focul”. Această expresie ar putea spune totul despre culoarea purtătoare de şansă a Berbecului. 
Tradiţia slavă asemuieşte roşul, culoarea roşie, cu frumosul. Berbecul iubeşte strălucirea culorilor şi, din acest motiv, va avea noroc şi din partea culorilor aurii, a galbenului lunar şi a zmeuriului. Unii astrologi sunt de părere că Berbecul ar trebui să se
însoţească şi cu verdele, o culoare ce dă putere, vitalitate.
2. Floarea norocoasă. 
Sunt mai multe flori ce poartă noroc acestei zodii.
Buchetul alcătuit cu ele este foarte interesant deoarece cuprinde laleaua, macul şi muşeţelul. 
Dacă ne gândim că laleaua poate fi considerată floarea
dorinţei de a trăi viaţa în plenitudinea ei, macul de a o trăi şi a o înţelege şi în dimensiunile ei secrete şi surprinzătoare, iar muşeţelul floarea unor nesfârşite tămăduiri, vindecări, ne putem da seama cu uşurinţă cât de original poate fi norocul Berbecului, văzut dinspre lumea florilor.
3. Parfumul norocos. 
Două parfumuri grele îl vor duce pe Berbec spre noroacele vieţii: cel de magnolie şi, mai ales, cel de lavandă. Parfumul de
floare de levănţică (lavandă) poate părea banal, dar el sugerează soliditate, consistenţă. 
Berbecul adoră şi parfumul de caprifoi, mai ales că şi acest
parfum îl poate purta pe căile norocului, dar nu atât de mult, totuşi, precum parfumurile de lavandă sau de flori de magnolie.



Bărbatul BERBEC

Comportare - în casă şi afară.
 

Un vechi zodiac spune despre bărbatul Berbec că este, în dragoste, un vânător care vânează de dragul vânătorii, adică de amorul artei. Prada are pentru el mai puţină importantă decât vânătoarea în sine. Bărbatul Berbec este, incontestabil, un cuceritor autentic, având toate calităţile unei asemenea îndeletniciri. 
Când este vorba despre victoriile sale, nu neapărat amoroase, bărbatul Berbec afişează un aer de mister şi un zâmbet complice. 
Îi place să urzească fel de fel de scenarii, să pună la cale mici şi nevinovate capcane, dovedindu-se, astfel, surprinzător în comportamentul său şi, fără îndoială, un personaj interesant pentru sexul opus. Alibiurile sale sunt adesea înduioşătoare.
S-ar putea spune şi faptul că bărbatul Berbec face o ingenioasă rescrierea vieţii, adaptând-o la calităţile şi posibilităţile proprii. Dincolo însă de basmele, de poveştile sale de ocazie, bărbatul Berbec are, adesea, o comportare greu de înţeles şi de suportat, uneori exasperantă, dar plăcută, totuşi, ceva mai târziu, la vremea aducerilor aminte, atunci când partenera sa va trage linie şi va aduna. 
Bărbatul Berbec va ieşi în arenă cu spada în mână – va ataca şi se va apăra fără ezitare. 
Deşi aparent lipsit de spirit practic şi cu un comportament tumultuos, bărbatul Berbec este cunoscut nu numai ca un creator de poveşti despre viaţă, ci şi ca un plăsmuitor de situaţii de viaţă, de scene de viaţă. 
De altfel, bărbatul Berbec nu suportă viaţa retrasă, tihnită şi, în acest sens, el va încerca să fie, mereu şi mereu, în arenă. 
Deşi în zodia sa se spune că nu va ţine seama de legi, reguli,
cutume, bărbatul Berbec va fi un bun coleg de serviciu şi chiar un subordonat acceptabil. 
El îşi va înţelege cu uşurinţă sarcinile şi îndatoririle din
fişa postului şi din regulamentul de ordine interioară, dar le va urma şi îndeplini, totuşi, în stilul său, cu amprenta personalităţii sale. 
Deşi poate apărea ca un personaj dificil, femeii îi va plăcea să stea cu un bărbat Berbec, iar dacă va fi să se despartă vreodată, ea va rămâne cu amintiri de neşters. 
Aparent solitar în societate, bărbatul Berbec va iubi şi va admira
societatea oamenilor, ba chiar o va căuta şi, nu de puţine ori, o va provoca.
În casă, în familie, va fi un şef în adevăratul sens al cuvântului, cu toţii ascultându-l fără ca el să depună prea mare efort.

Suflet şi pasiune. 

Bărbatul Berbec va avea cu sine, adesea, o platoşă.
Nevăzută, nepalpabilă, dar dificil de străpuns. Se zice că, odată ce ai  reuşit, totuşi, să treci de această platoşă, vei descoperi, cu surprindere, un suflet candid, chiar naiv, doritor de ocrotire.
Este bine ca femeia care se apropie de un bărbat Berbec să ştie, şi să ţină seama, de acest lucru. Bărbatul Berbec arde la temperaturi înalte şi, din acest motiv, persoana care-l va însoţi prin viaţă va simţi, aproape întotdeauna, că trăieşte în preajma unei mari şi inepuizabile surse de energie. 
Plecarea bărbatului Berbec va lăsa, fără îndoială, un mare gol în jurul celei cu care s-a însoţit prin viaţă. Agitat în permanenţă, bărbatul Berbec va fi năvalnic şi în pasiunile sale, în dragostea sa. La acest capitol se va dovedi un personaj fără pic de răbdare, altfel spus completamente lipsit de tact uneori. 
Exagerat de sincer, va avea probleme chiar şi în dragoste, el neştiind să-şi pună şisă-şi poarte, întotdeauna, masca uzanţelor, a regulilor sociale şi chiar a celor din intimitate. 
Este tipul de om care la vamă, să zicem, nu va spune niciodată că nu are nimic de declarat. Pătruns de un simţ al ironiei şi al
umorului, bărbatul Berbec va dovedi, totuşi, atâta măiestrie încât nu se va implica niciodată, pe sine, în şarjele-i umoristice sau în ironiile atât de dragi lui. 
Dimpotrivă, el se va prezenta ca fiind intangibil în raport cu acestea, undeva deasupra, stăpân şi superior.
Femeile care au mâncat împreună o pâine cu un bărbat Berbec vor spune despre acesta că este credincios, ataşat, aproape întotdeauna inteligent, prompt şi chiar îndatoritor, dar prea, prea impetuos. Această stare năvalnică va face ca pasiunea acestui bărbat Berbec să se consume, uneori, prea rapid. 
Norocul este că nativul Berbec îşi va recupera grabnic rezervele de energie, iar agresivitatea sa, atât de preţuită de multe persoane de sex opus, se va relua pe aceleaşi fundamente de patimă, de explozie sexuală şi afectivă. 
Ceea ce, uneori, nu este tocmai atât de rău.

Farmec şi sexualitate. 

Având un comportament tipic de bărbat puternic,
nativul Berbec pare femeilor, uneori-adeseori, distant şi chiar arogant.
Despre strălucirea sa va avea habar doar partenera-i mult-credincioasă şi mult-încercată care, dând dovadă de tact şi subtilitate, va gusta din beneficii. 
Distins şi uneori extravagant, bărbatul Berbec apare multor
femei ca un lord sau ca un sfinx inaccesibil, bun de admirat de departe, dar de neabordat. 
Şansa vine însă din faptul că bărbatul Berbec va
fi el acela care va face primul pas în debutul unei relaţii sentimentale, dovedindu-se, după cum se ştie, un personaj cu un insaţiabil apetit de cuceritor. 
Rari vor fi, însă, bărbaţii Berbec cuceriţi de femei. Arbitru al
eleganţei şi, poate, al bunelor maniere, bărbatul Berbec este, totodată, şi un priceput şi al relaţiilor cu sexul opus, fiind dotat de Creator, adesea, cu un farmec personal de excepţie. 
Se spune despre bărbatul Berbec că nu trebuie să facă niciun efort pentru a fi şic, totul venindu-i de la sine, fără dificultate, fără a se preocupa prea mult de aşa ceva. 
Altfel spus, un Berbec va fi fermecător pentru o femeie chiar şi în cea mai umilă salopetă.
Însoţindu-i farmecul, sexualitatea bărbatului Berbec va dovedi originalitate, imaginaţie şi fantezie. 
Bărbatul Berbec iubeşte necondiţionat şi vrea, întotdeauna, să fie iubit cu aceeaşi măsură şi, dacă se poate, chiar ceva mai mult. Asta şi datorită orgoliului său, în nici o împrejurare micşorat sau
în defensivă. 
De aici vine, de altfel, şi dorinţa acestui nativ Berbec de a fi
flatat de parteneră, aceasta trebuind să-i caute “în coarne”, cum se spune în folclor.

Atitudinea faţă de cei din jur. 

Fiind mână spartă, bărbatul Berbec va cheltui banii fără milă. 
Dar, datorită norocului, sau priceperii, îi va şi câştiga cu uşurinţă. Bărbatul Berbec pare făcut asemenea unei maşini de
adunat, dar şi de risipit bani. 
Sunt momente când cei din jur înseamnă doar un simplu decor pentru bărbatul Berbec, un fel de persoane aflate în preajmă-i parcă anume pentru a-l încuviinţa, admira şi chiar aplauda.
Bărbatul Berbec va şti să-i implice pe ceilalţi oameni în textura sa de interese, de planuri, de idei. Credincios partenerei sale, nativul Berbec va fi gelos dar, culmea, nu şi posesiv. 
I se pare absolut drept, absolut raţional ca partenera lui să fie numai a lui şi să nu-i păcătuiască nici măcar cu gândul.
Prea ceremonios nu este bărbatul Berbec, şi nici nu face mare caz de bune maniere. Cum s-a spus, acestea par a face parte integrantă din cotidianul existenţei lui. 
Bărbatului Berbec îi place zgomotul vieţii, putându-se spune despre el, fără teamă de a greşi, că este un om al Agorei, al pieţii cu
oameni mulţi. 
Îi plac băile de mulţime şi are certă structură de om politic.
Aşa cum s-a afirmat mai înainte, îi place ironia, dar să nu-l atingă pe el, îi place umorul, dar să nu fie el subiectul luării în tărbacă. 
Ştie să reziste presiunilor de orice fel din partea celor din jur, criticându-i adesea, dar cu un ton rece, lipsit de patimă, şi care nu-şi aşteaptă nicidecum replica.
Bărbatul Berbec are toate şansele să fie şef, fără a face prea mare efort. 
Îl vor căuta ceilalţi pentru a-i reprezenta şi conduce. 
Nu va fi un bonom decât întâmplător. Ajuns lider, bărbatul Berbec se va menţine foarte bine în şa şi, deci, va fi greu de dat jos.

Virilitate. 

Foarte puternic şi din punct de vedere sexual, bărbatul Berbec
dovedeşte, de-a lungul vieţii sale, o disponibilitate aproape permanentă pentru dragostea fizică. 
Se poate îndrăgosti, fără probleme, de la tinereţe şi până la bătrâneţe, fiind considerat ca având mereu inima tânără şi coada verde. 
Dragostea făcută cu multă imaginaţie i se pare ceva firesc, după
cum şi faptul de a se îndrăgosti ca un adolescent nu-l miră. Impetuos în dragoste, bărbatul Berbec îşi poate mobiliza partenera cu uşurinţă, chiar şi atunci când aceasta se află sub semnele unei zodii mai puţin tumultuoase. 
Se spune că dacă partida de dragoste nu-i reuşeşte, bărbatul Berbec
devine irascibil, inabordabil, închis în sine. 
Sensibil în dragoste, bărbatul Berbec va năzui mereu spre o perfecţiune numai de el imaginată, numai de el ştiută. 
Cu toate acestea, astrologii îl clasează în rândul bărbaţilor
fideli, el fiind, la urmei-urmei, doar un vânător pe care vânatul nu-l prea interesează, ci numai vânătoarea în sine.
Poate fi asemuit şi cu pescarul aflat în vacanţă, care prinde peşti ore în şir, dar tolba îi e mereu goală, deoarece îi prinde, îi mângâie, le spune câteva cuvinte drăgăstoase, după care le dă drumul înapoi în apă, cu seninătate, cu simplă şi profundă bucurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.