luni, 12 octombrie 2015

Zodiacul iubirii - Barbatul Capricorn


Mihai Eminescu

1.Culoarea norocoasă. 
Şansa Capricornului va fi favorizată de culorile
grele, cum ar fi plumburiul, gri-petrolul, brunul. 
Sunt culori ce absorb aproape în totalitate măreaţa lumină venită din Cosmos, parcă hrănindu-se cu ea. 
Totuşi, norocul Capricornului are parte şi de o rază de lumină,
fiind favorizat şi de o culoare adusă din plină vară – galbenul-pai.
2. Floarea norocoasă. 
Capricornul se va asorta la viaţa sa cu trandafirul
în culori întunecate (de exemplu, trandafirul în culoarea vişinei putrede), precum şi cu florile de camelie. 
Deşi prin coloritul florilor sale, albe sau roşii, camelia nu pare a se înscrie în contextul Capricornului, totuşi ea se impune, aici, prin doza de exotism şi mister.
3. Parfumul norocos. 
Se spune că un parfum ce răspândeşte arome de brad sau de pin va purta, adesea, noroc nativului în Capricorn. Este recunoscut a fi, de asemenea norocos, parfumul de camelii.



Bărbatul CAPRICORN

Comportare - în casă şi afară.
 

În ceea ce priveşte participarea, investiţia, cotizaţia sa la dragoste, bărbatul născut sub semnele zodiei Capricornului nu va putea fi acuzat mai niciodată de zgârcenie. 
Motiv pentru care căsnicia lui poate avea şi o trăsătură mai deosebită, să-i zicem, însemnând momente şăgalnice, de straşnică hârjoneală, când te aştepţi şi chiar şi când nu te aştepţi. 
Totuşi, parcă pentru a institui un echilibru, uneori căsnicia împreună cu un bărbat Capricorn poate avea şi clipe apăsătoare, de impas, de dificultate, de ciudăţenie, ca de pildă atunci când acest bărbat
se va închide în el şi-i va acuza, pe cei din jur, de egoism şi lipsă de atenţie.
Este o situaţie între-adevăr greu de acceptat în cazul unui bărbat, şi încă la unul deosebit, la Capricorn, personaj cu o mare putere psihică şi cu o tenacitate de admirat. 
O explicaţie s-ar putea găsi – stările proaste ale unui bărbat Capricorn, dar şi ale nativilor în Capricorn, în general, s-ar datora,
uneori, neînchipuit de mult, vremii, evoluţiilor acesteia. 
Aşa se face că atât de vitalul şi neobositul bărbat Capricorn poate fi scos dintr-ale sale, nu o dată, de fenomenele meteo, chiar şi, să zicem, de scăderea presiunii atmosferice. 
Toate acestea sunt, însă, pur şi simplu accidente în existenţa
bărbatului nativ Capricorn, cazuri izolate sau care se petrec rar şi cu totul întâmplător în viaţa acestuia.
În mod obişnuit, bărbatul Capricorn va fi, atât în casa lui , cât şi în aaceri sau la serviciu, mereu egal cu sine. 
Nimic nu pare a-l întoarce pe acest bărbat implacabil din drumul său. 
Evident, în propria familie, în gospodăria sa, Capricornul bărbat va apărea ca un stâlp de neînlocuit al familiei, puţin afectuos, e adevărat, dar inspirând siguranţă, încredere şi mai ales iubirea şi atenţia alor săi. 
Partenerei sale îi va cere nu numai dăruire în dragoste, des şi cât mai mult, ci şi calităţi de bună gospodină, prietenie şi atât de trebuincioasa afecţiune, la acest din urmă capitol el fiind, se pare, cam deficitar. 
La serviciu, în schimb, bărbatul Capricorn va fi calculat, distant, oarecum misterios, relaţiile lui cu colegii, şi chiar şi cu
colegele, fiind, de regulă, doar la nivel formal.


Suflet şi pasiune. 

Referindu-se la dotarea sufletească a bărbatului Capricorn, zodiacele mai noi arată că acesta se va dovedi surprinzător pentru
cine are răbdarea să-l cerceteze şi puterea să-l descopere. 
Ca o apă lină la suprafaţă, bărbatul Capricorn va fi, în adâncurile fiinţei sale, un vulcan în fierbere, oricând gata să erupă. Totuşi, rareori va erupe vulcanul Capricorn, el exteriorizându-şi sentimentele doar în caz de mare răscruce a vieţii, de cumpănă a vieţii, sau cu prilejul vreunui eveniment excepţional în familia sa. Puţin atent chiar şi faţă de femeile care îi plac, sau care lasă
să se înţeleagă că ar fi interesate de o relaţie cu el, bărbatul Capricorn va fi, totuşi, atât de încăpăţânat în a cuceri dragostea femeii care îi place lui, încât aproape întotdeauna va obţine ceea ce vrea. 
Atunci când se va developa din punct de vedere sufletesc, nativul Capricorn poate apărea semenilor ca un vrăjitor ciudat, misterios şi surprinzător. 
Referindu-se la această constatare, unii astrologi susţin că nu e vorba, totuşi, despre nici o deschidere sufletească, despre nici o paradă sentimentală, ci numai şi numai de tenacitate, de dorinţă aprigă de a învinge, mai ales acolo unde mulţi alţii au capitulat.
Iubitor de literatură, de arte, de muzică, de spectacole bune, bărbatul Capricorn poate fi considerat, în cele din urmă, un om 
cu o semnificativă bogăţie sufletească, deşi pentru unii specialişti chiar şi acest lucru este discutabil.
La fel se petrec lucrurile şi atunci când este vorba despre temperamentul său. 
Prin urmare, opiniile sunt împărţite şi aici, fiind considerat de unii
ca o maşinărie, pur şi simplu, în timp ce alţii îl consideră plin de suflet şi de temperament.

Farmec şi sexualitate. 

Pentru societatea burgheză clasică, şi chiar şi pentru societatea burgheză post-modernă, un bărbat Capricorn, adică un
bărbat sobru, serios în tot ce face, distant (cel puţin în aparenţă) faţă de patimi şi pasiuni lumeşti (de la alcool la femei), capabil, tenace, cu viaţa bine orânduită şi cu un comportament şi o igienă ireproşabile, este câtse poate de ilustrativ, de reprezentativ. Se pare că asemenea bărbaţi constituie, în prezent, floarea angajaţilor marilor companii, dar şi cenuşiul şi lipsa de spectaculozitate în resursele umane ale acestora. 
Gomoşenia bărbatului Capricorn va fi, în acest context corporatist sau instituţional, exemplară, şi uneori se va lipi de el atât de mult încât umorul îl va putea părăsi pentru totdeauna. 
De aceea, nici nu trebuie să fie de mirare pentru cineva, dacă acest nativ Capricorn va ajunge să se poarte, atât în societate,
cât şi în familie, ca un pedant fără de margini, ceea ce-l va face, uneori, foarte nesuferit. 
De altfel, se spune, nu o dată, despre bărbatul Capricorn,
că acordă mai multă importanţă actului sexual, decât femeii cu care face dragoste. 
Şi, totuşi, chiar şi în cea mai neagră formalizare şi birocratizare
a bărbatului Capricorn, femeia lui nu îl va trimite niciodată la o femeie de cauciuc şi nici nu-i va da papucii.
Discret, bărbatul Capricorn îşi va urma menirea înscrisă în codul său zodiacal, indiferent de ce se va întâmpla cu el în societate. Adică va face dragoste cu aerul unui mare priceput, extrem de sigur pe sine, şi nimic nu-l va scoate dintr-ale lui. 
Sexualitatea bărbatului Capricorn nu va cunoaşte manifestări colaterale, ci va viza, mereu, ţinta, fiind continuă şi fără variaţii de tonus. 
În toată existenţa sa, Capricornul bărbat este atâtde preocupat de sexualitate, încât va crede că lumea întreagă e clădită numai şi numai pe atracţia perpetuă şi universală dintre bărbat şi femeie.
Acest mare posac al zodiacului este, şi poate că nici nu-i de mirare, un mare amant. 
Şi, cu toate că inima şi întreaga lui fiinţă îi vor da ghes spre
explorarea femininelor, el va putea fi, fără prea mare efort, un casnic ireproşabil, mai ales dacă femeia lui îi va asigura tot ce-i trebuie. 
Prin urmare, dacă o femeie şi-l va atribui ca bărbat, şi va dori cu adevărat ca acest Capricorn să fie numai şi numai bărbatul ei, el va fi întrutotul de acord, fără condiţii prealabile şi fără prea multe alte explicaţii.
O mică-mare nuanţă apare, totuşi, aici. 
Acest bărbat îşi va solicita des partenera şi nu fără folos.
Bărbatul Capricorn va fi, fără îndoială, eficient în relaţia sa sexuală,
eşecurile fiind necunoscute. 
Iar dacă dumneaei,femeiaCapricornului, se va dovedi chiar pătimaşă şi seducătoare, atunci patul celor doi va deveni
rachetă, minunat atelaj cosmic ce va rătăci, adesea, chiar şi printre cele mai strălucitoare stele.


Atitudinea faţă de cei din jur. 

Bărbat atent, calculat, precaut, manierat,responsabil, tenace, pragmatic, ambiţios, nativul în zodia Capricornului va manifesta corectitudine şi respect faţă de partener, dovedindu-se
un mare parolist. 
Colaborarea cu el nu va da, de obicei, dureri de cap nimănui. S-ar părea că este, într-adevăr, o plăcere pentru oricine să lucreze cu un bărbat Capricorn, acesta fiind adeptul principiului potrivit
căruia, în orice afacere, în orice colaborare, este bine atunci şi numai atunci când câştigă toţi partenerii. 
Bărbatul Capricorn este promotorul convins al avantajului reciproc şi, din această cauză, puţini vor fi oamenii care vor ieşi nemulţumiţi dintr-o colaborare cu el.
Virilitate. 

Astrologii mai glumeţi afirmă că, în ceea ce priveşte aptitudinea de a face dragoste, şi nu oricum, ci cu senzualitate, bărbatul Capricorn este asemenea calului, cuvenindu-i-se chiar o zodie separată, cea a
calului. 
Mai mult decât atât, bărbatul Capricorn se va mândri cu calităţile
sale sexuale, fiind capabil, atunci când face dragoste, de patimă, de pasiune, poate şi ca o compensaţie pentru paradoxala sa singurătate din viaţa socială. 
Pentru bărbatul Capricorn, dragostea pare a avea numai o singură
şi nesfârşită latură – cea fizică, restul fiind, în concepţia lui, adunătură de gogoşi, panglici, tromboane.
Uneori, Capricornul poate fi violent în dragoste, mai ales atunci când i se opune rezistenţă sau nu este lăsat să facă ceea ce vrea el şi cum crede el de cuviinţă. 
Se pare că, în ceea ce priveşte dragostea fizică, acest bărbat uită
total de avantajul reciproc. În schimb, nu va uita niciodată de sine, nici măcar în cele mai fierbinţi momente.
De un lucru poate fi sigură femeia aflată în relaţii intime cu bărbatul Capricorn - că acesta nu o va trişa, foarte posibil, niciodată. 
E nevoie însă şi de o condiţie aici – ca ea să-i fie partenera potrivită. 
Găsindu-şi petec pe măsură, bărbatul Capricorn va şti să facă, din dragostea lui trupească, o mare sărbătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.