joi, 15 octombrie 2015

Zodiacul iubirii - Barbatul Geaman



1.Culoarea norocoasă. 
Ca şi în cazul pietrelor, culorile aducătoare de noroc pentru Geamăn sunt mai multe – albastru, galben, portocaliu.
Azuriul este o culoare foarte apropiată de nativul Geamăn, furnizându-i, se zice, capacitatea de a fi romantic, prietenos, iubitor. Violetul este, de asemenea, o culoare ce favorizează norocul Geamănului.
2. Floarea norocoasă. 
Una dintre florile care vor aduce noroc Geamănului
este mimoza, o floare deosebit de gingaşă. 
Numele latinesc al acestei flori este cât se poate de sugestiv – Mimosa pudica.
3. Parfumul norocos. 
Mirosurile de gardenie, iasomie şi zambilă îl vor inspira pe Geamăn şi îl vor face iubit. Toate aceste plante au flori cu un
miros foarte puternic şi plăcut, remarcabilă fiind, în primul rând, aroma florii albe de gardenie.


Bărbatul GEAMĂN

Comportare - în casă şi afară. 

Pentru bărbatul Geamăn, cel mai bun lucru în viaţa asta este ca totul să fie sub semnul unui interminabil program de voie. 
Ba da, un program îşi va impune totuşi – cel al căutării, pentru
el, fireşte, a unei femei de nota 10, dacă se poate de nota 10 plus. Dacă îşi va găsi femeia potrivită, Geamănul mascul va fi un familist convins şi dincolo de toate sucelile lui, îşi va pune femeia pe un piedestal. 
De altfel, bărbatul Geamăn, asemenea femeii Geamăn, are mai mereu un plan pentru casa lui. 
Casă în care, în mod obişnuit, manifestă un comportament
democratic, poate prea democratic, cu fiii şi fiicele sale, fapt ce i-ar putea aduce chiar eşecuri în educarea acestora.
Fire libertină, bărbatului Geamăn i se pare că totul vine de la sine. Îşi va trata partenera cu multe atenţii, în primul rând verbale, ori de câte ori va avea ocazia, poate şi de zeci de ori într-o zi, dar se va putea şi enerva, din nimic, din senin, dezlănţuind o adevărată furtună în familie. 
Bărbatul Geamăn este iute la mânie şi, chiar dacă s-a enervat pe bună dreptate, tot îi va părea rău că a făcut un asemenea gest. Bărbatul Geamăn este omul care-şi regretă cel mai mult faptele sale neplăcute.
Din senin şi fără motive serioase, bărbatul Geamăn va manifesta o
nelămurită şi persistentă teamă pentru viitorul său şi al familiei sale.
Câteodată, asemenea temeri îi dau târcoale multă vreme, bărbatul
Geamăn devenind, în asemenea împrejurări, insuportabil pentru ai săi.
De aceea i se recomandă partenerei sale să-l aducă la realitate, mai în glumă, mai în serios, dar cu fermitate. 
Pe moment, Geamănul sucit de nu se ştie ce şi de nu se ştie cine, va fi dispus să se lase convins. O plimbare în aer liber îi va face, de bună seamă, bine întotdeauna. 
Să nu uităm că bărbatul Geamăn iubeşte spaţiile deschise şi pare a se dizolva în ele, liniştindu-se.
La serviciu, bărbatul Geamăn se va comporta ca un coleg care poate furniza mereu idei, dar căruia nu-i va plăcea chiar întotdeauna să le şi pună în practică. 
Geamănul este, de felul său, un bun subordonat, şi-şi va
duce la îndeplinire sarcinile cu o notă în plus, fiindu-i teamă că ar putea fi criticat, penalizat sau pus să ia totul de la capăt.
În afaceri, bărbatul Geamăn are o mare plăcere în a găsi mereu căi noi şi soluţii ingenioase, plăcându-i chiar să inventeze, şi asta nu numai din dorinţa de a obţine profit mai mare, căci nu va fi, adesea, printre cei care se dau peste cap pentru un ban în plus, ci şi pentru faptul că, pur şi simplu, numai aşa se simte el bine. 
De fapt, în tot ce întreprinde, bărbatul Geamăn va căuta o notă de originalitate, uneori complicându-se chiar mai mult decât e cazul.
Oricum, bărbatul Geamăn este un spectacol pentru cei care-l privesc de departe sau de pe delături. 
Pentru cei din familia sa poate fi, însă, uneori, greu de suportat. Inovaţiile sale pot duce, în anumite împrejurări, la
nereuşită, ceea ce poate fi destul de costisitor nu numai pentru el, ci şi pentru ai săi, chiar şi pentru cei din jur.
Bărbatul Geamăn - un rob al imaginaţiei, al sclipirii de arc voltaic, unspirit fără de odihnă, mistuit de un foc lăuntric.

Suflet şi pasiune. 

Capacitatea Geamănului de a se dedubla îi va da, uneori, sentimentul că nu trăieşte îndeajuns de intens, că minunata clipă îi
scapă printre degete. Câteodată va avea senzaţia că nici nu a trăit acele clipe, ci doar a visat şi, prin urmare, se va simţi cuprins de o nostalgie greu de alungat. 
Având răbdare destul de puţină în tot ceea ce face, bărbatul
Geamăn va deveni crispat în multe dintre acţiunile sale. Indiscutabil inteligent, dar posedând un anumit tip de inteligenţă, bărbatul Geamăn va dovedi şi o mare bogăţie sufletească. 
Fiind înzestrat cu o gamă largă de sentimente, Geamănul va arde, nu o dată, asemenea unui foc de artificii.
Meşter la vorbă, va convinge în aproape orice intervenţie, pentru aceasta ajutându-l şi capacitatea sa de a ataca mai multe teme, de a face paradă de cultură, de a se plasa într-o poziţie dominantă din punct de vedere spiritual. 
Veţi crede nu de puţine ori că Geamănul de lângă dumneavoastră
se preface, dar nu e tocmai aşa. 
S-ar putea ca toată parada sentimentală pe care intenţionează s-o susţină, chiar să şi existe cu adevărat, numai că Geamănul ar putea s-o trăiască într-un mod original, adică ceva mai târziu, pe moment fiind doar sec, rece şi cumva timid.
Sufletul Geamănului este un vârtej de lumină, de nostalgii, de pasiuni reprimate, de satisfacţii şi insatisfacţii, de lucruri dorite şi nedorite, de bucurii niciodată stinse, dar rareori scoase la suprafaţă. Pasiunea lui nu e masivă, nu e acea pasiune de tip buldozer, ce dărâmă totul în cale, ci e una străvezie, dar persistentă şi captivantă, i-am putea spune militantă, dar de un militantism de sorginte poetică. 
Bărbatul Geamăn se va îndrăgosti pe încetul, sufletul său descătuşându-se anevoie, ca după o suferinţă, totul desfăşurându-se ca într-o convalescenţă. 
În anumite momente, Geamănul nu-şi va considera pasiunea lui ca fiind frumoasă şi firească, dar se va strădui s-o înfrumuseţeze, s-o orneze cu toate cele trebuincioase, pentru a-i da originalitate şi, desigur, pentru a găsi răspuns la ea, pentru a afla reciprocitate.

Farmec şi sexualitate. 

Nu s-ar putea spune întotdeauna despre bărbatul Geamăn că este fermecător, cu toate că are de partea sa atât capacitatea de a înţelege mersul lumii, cât şi imaginaţia, mereu în funcţiune. 
Un resort nevăzut îl va face pe Geamăn retractil, dar nu în raport cu partenera, ci cu el însuşi. 
Frământându-se sufleteşte mai mult decât trebuie, el va suferi pe tăcute, uneori fără vreo cauză anume. Poate că farmecul cel
mai mare îl au vorbele sale, cu care, aşa cum s-a spus, convinge adesea în mod rapid, eficient şi definitiv. 
Unele zodiace afirmă despre cuvintele bărbatului Geamăn că poartă cu ele o energie stranie, o forţă de convingere incredibilă. 
De altfel, întreaga personalitate a acestui om strălucitor,
talentat şi dificil (dificil mai ales în raport cu el însuşi) degajă un flux electric aparte, un magnetism greu de explicat, dar care poate face minuni în raport cu partenera sa. 
De altfel, pentru bărbatul Geamăn important este însă faptul de a reuşi să depăşească acea timiditate care-l chinuieşte,
deopotrivă cu remuşcările, nostalgiile şi interogaţiile la care se supune cu de la sine voinţă. 
Plăcându-i să fie iubit sincer, va suferi când este părăsit,
dar va încerca, rapid dacă se poate, să-şi refacă situaţia afectivă. 
Cu noua parteneră va încerca să fie la fel de strălucitor, de imposibil, de captivant, de convingător şi de pasional (pasional numai şi numai când vrea el, altfel poate fi un arici veritabil). 
Nu s-ar spune că nu place femeilor, mai ales acelora care au, asemenea lui, o latură platonică pregnantă, atât în
sărbătoarea dragostei, cât şi în banala existenţă de fiecare zi.

Atitudinea faţă de cei din jur.
 
Deşi are o fire deschisă şi pare senin, bărbatul Geamăn nu va avea prea multe prietenii de durată. 
În schimb, va fi un coleg preţuit şi, nu de puţine ori, invidiat pentru rezultatele sale.
Multora dintre colegi li se va părea inabordabil şi, cu toate că este cotat ca un om de nădejde şi un bun coleg, va munci mai mereu singur. 
De altfel, nici nu-i prea place să lucreze în echipă, rigorile muncii în echipă fiind pentru el tot atât de greu de suportat ca şi programul de serviciu, condica de prezenţă sau lucrările la termen. 
Are răbdare puţină în ceea ce face, şi mai ales cu cei din jur. Uneori dă impresia că îi ascultă, dar nu prea este în stare să facă aşa ceva timp mai îndelungat, deşi, dacă prinde miezul problemei, va fi săritor şi se va implica în acordarea de ajutor, de sprijin din toate puterile. 
Nu-i prea place să dea bani cu împrumut şi nici nu va cere bani cu împrumut, dar cu prietena, cu partenera sa, va împărţi totul
cu o bucurie rară. 
Îi place ca partenera să aibă grijă de el, iar dacă aceasta are atâta pricepere (şi experienţă) încât să-l oblojească sufleteşte şi să nu
ia în seama stările imposibile pe care bărbatul Geamăn le are uneori chiar din senin, atunci înseamnă că l-a cucerit pe termen lung. 
În anumite coordonate, în parteneriatul său cu femeile, bărbatul Geamăn este un fel de copil mare. 
Poate abia pornind de aici s-ar putea descifra, ceva mai bine,
comportarea sa contradictorie.
Nu prea norocos la capitolul financiar, deşi va avea momente de îndestulare, bărbatul Geamăn nu prea va avea lipici la bani, aceştia prefirându-se printre degetele lui ca apa. 
Nenorocos la bani, va avea noroc în dragoste.
Se va împăca bine cu femeile native în multe zodii, pentru fiecare avândo rezolvare, o idee, o soluţie, un gând frumos, un gest demn de luat în seamă.
Astrologii spun despre bărbatul Geamăn că poate fi şi altruist, rolul acesta potrivindu-i-se de minune, motiv pentru care i se recomandă, adesea, ca fiindu-i potrivită, activitatea de consilier. 
Geamănul a fost, şi probabil că va fi şi de aici înainte, un bun consilier în primul rând în dragoste, găsind cu uşurinţă, pentru fiecare dintre cei care-l solicită pe acest subiect atât de sensibil, o cale aducătoare de bune rezultate. 
În societatea modernă, bărbatul Geamăn poate face parale bune (pe care le va risipi ca pe nimic) din munca de consultant.

Virilitate. 

Deşi în sufletul său nu este întotdeauna primăvară, bărbatul
Geamăn va părea partenerelor sale mereu tânăr, un om de lume, un om capabil să înţeleagă societatea şi valorile ei la orice vârstă şi, în consecinţă, va şti să se comporte asemenea oamenilor generaţiei de 25 de ani a momentului. Exigent în judecarea femeilor, bărbatul Geamăn este un orgolios şi trebuie învăţat, se zice, să fie şi modest. Ţinteşte sus şi nu se lasă până nu câştigă, asemenea poetului roman Ovidius - care nu găsise altceva mai bun de făcut decât să sucească minţile fiinţei împărăteşti numite Iulia.
Mai mult decât atât, încăpăţânat, maestrul cuvintelor, poetul Ovidius Publius Naso (cam urâţel de felul său, destul de năsos!) a perseverat şi s-a ales cu o exilare în portul Tomis (Constanţa noastră de azi), unde a şi murit. Simplu şi tragic, şi-a câştigat dragostea, dar şi-a pierdut viaţa.
Cam într-o asemenea manieră acţionează, să zicem, şi bărbatul Geamăndin ziua de azi. 
Mai mult decât atât, el nu pare a excela nici prin virilitate, dar, având o imaginaţie bogată, va suplini acest presupus (presupus!)
beteşug, prin jocuri şi tandreţe.
Remarcabilă este capacitatea de a se reîncărca a Geamănului. Datorită imaginaţiei sale, fiecare partidă de dragoste poate fi unică în felul ei, Geamănul dorind să-şi împodobească fiecare gest de dragoste cu noi tuşe, cu noi elemente afective, cu noi cuvinte, dar şi cu alte şi alte delicateţuri, epidermice şi nu numai . 
Toate acestea îl vor auto-aprinde şi îl vor reîncărca
pe bărbatul Geamăn cu energii originale şi nebănuite. 
Fireşte că nu poate fi vorba numai de energii fizice. 
Aşa cum e de aşteptat, Geamănul nu este un sportiv de felul său şi, prin urmare, putem bănui alte energii, subtile, impalpabile, care însă îi vor da acestui bărbat, aproape întotdeauna, un farmec aparte, asemănător aceluia pe care-l degajă o zi frumoasă de început de vară, cu soarele strălucind, cu un cer înalt şi cu un car de promisiuni pentru anotimpul luminos ce va să vină. 
Carpe diem!– trăieşte-ţi clipa, spunea cineva din neamul poetului care s-a îndrăgostit prea mult, şi prea sus şi a ajuns să moară de frig la Tomis, în stepa scitică. 
Dar nici în friguroasa stepă, poetul n-a renunţat la dragostea sa.
Cam acesta ar fi Geamănul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.