marți, 1 septembrie 2015

Feng Shui - o arta si stiinta veche de 3000 ani



Feng Shui a fost practicat de cel puţin 3 000 de ani, deşi simbolurile şi filosofia care le include sunt mai recente. 

Majoritatea materialelor scrise în perioada de început a Feng Shui nu au supravieţuit, deşi există două cărţi care au influenţat maeştrii Feng Shui, respectiv Înmormântarea clasicilor şi Casa clasică a Împăratului Galben, care datează din sec. al IV-lea d. Hr. şi, respectiv, sec. al V -lea d. Hr. Practicarea Feng Shui a continuat să înflorească de-a lungul secolelor în China. 
Un expert în Feng Shui era cunoscut ca hsien-sheng, un titlu de respect, iar acesta era tranportat spre şi de la locurile de cercetare într-un scaun special acoperit. Putea să fie o ocupaţie permanentă sau temporară, iar plata era făcută, de obicei, mai degrabă sub formă de ospitalitate decât cu bani.

Era nevoie, ceea ce este valabil şi în prezent, de o perioadă de mulţi ani pentru a studia arta şi ştiinţa Feng Shui, un meşteşug care se învaţă de la maestru la discipol. Deşi Feng Shui poate fi practicat, de fapt, de oricine, experţii în Feng Shui au o bogăţie de cunoştinţe la vârful degetului mic; ei sunt un ghid pentru lumea naturală şi deciziile lor sunt considerate ca având efecte care ajung departe. 


Astăzi, un maestru Feng Shui recunoscut poate avea sume mari de bani şi este puţin probabil ca el să poarte costum şi cravată, fiind îmbrăcat mai degrabă în mantia tradiţională. Deşi maestrul Feng Shui este singurul care poate lega în totalitate forma terenului şi a clădirilor de forţele cosmice, practicarea Feng Shui nu este singurul său privilegiu. 

Există îndemânări de bază pentru studiu, pe care oricine le poate căpăta; aceste îndemânări, combinate cu simţul practic şi un simţ al culorii, formei şi poziţiei, sunt elemente esenţiale pentru citirea şi înţelegerea locului dumneavoastră în acest spaţiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.