marți, 1 septembrie 2015

Feng Shui pentru fiecare



Ce este Feng Shui, pronuntat „fung shuei” ? Este o veche filosofie Chineza despre natura, care foloseste spatiul si miscarile energiei pozitive numita „chi” sau „qi” in Chineza, si „ki” in Japoneza. In principal este vorba de a intelege relatiile existente intre natura inconjuratoare si noi insine, astfel incat sa putem trai in armonie cu mediul nostru de viata.

Energia chi curge in jurul nostru in mod constant. Ea simbolizeaza viata, sanatatea, prosperitatea si tot ce este pozitiv pentru noi. De cate ori chi intalneste vreun obstacol in curgerea lui, se va simti imediat deoarece viata noastra va fi afectata intr-un fel sau altul: poate scadea calitatea vietii sau se poate imbunatati, in functie de felul cum aceasta energie se misca in jurul nostru.

Deci, daca sunteti deprimati, bolnavi, daca viata voastra nu se desfasoara conform asteptarilor, s-ar putea ca chi sa intalneasca obstacole in miscarea ei. Descoperind si apoi eliminand aceste obstacole, vom permite energiei sa circule liber, iar viata noastra va intra pe fagasul dorit.

In functie de felul cum obiectele sunt aranjate in interiorul sau exteriorul casei, ele vor ajuta sau bloca circulatia fireasca a energiei, a chi. Din aceasta cauza, trebuie sa ne asiguram ca ele sunt asezate la locul potrivit si acesta este tocmai obiectul Feng Shui. Aceasta stiinta, arta sau filosofie poate imbunatati calitatea vietii, cariera, sanatatea, prosperitatea si relatiile noastre interpersonale.
E bine sa precizam ca Feng Shui ( norocul pamantesc) reprezinta doar 1/3 din norocul nostru in aceasta viata si pe care il putem influenta prin practici specifice. Celelalte 2 treimi sunt norocul ceresc unde nu putem interveni( bazat pe ora si data nasterii) si norocul omenesc ( pe care ni-l facem singuri prin eforturile si actiunile noastre) pe care il putem, de asemenea, influenta pentru a avea o viata mai buna.

Filozofia Feng Shui exista de peste 3000 ani, iar in zilele noastre, un numar tot mai mare de arhitecti si decoratori integreaza ideile sale in design-ul cladirilor si locuintelor. Exista cladiri celebre in Hong Kong in proiectarea carora arhitectii englezi au incorporat ideile feng shui. Succesul acestor banci si alte firme pe care le adapostesc confirma viabilitatea acestor idei.


Ideea de baza in Feng Shui este ca a trai in armonie si nu impotriva naturii, este benefica atat pentru om cat si pentru natura. Aceasta aduce dupa sine ideea ca vietile noastre sunt sensibil influentate de mediul nostru emotional si fizic. Daca ne inconjuram de simboluri intunecate, de nepasare fata de viata si natura, cu galagie si diverse forme ale uratului, vom avea de suferit. Daca ne inconjuram de frumusete, bunavointa, amabilitate, simpatie, muzica si alte multe forme de frumusete a vietii inobilam mediul nostru de viata si pe noi insine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.